Bugár: Smer je sociálny len pred voľbami

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 17:00 • 2 min
Bugár: Smer je sociálny len pred voľbami

BRATISLAVA - Predseda strany Most-Híd Béla Bugár vníma ďalší sociálny balíček súčasnej vlády ako potvrdenie toho, že za viac ako tri roky doterajšieho vládnutia Smer-SD nedokázal systémovými opatreniami zlepšiť životnú úroveň ľudí.

slovakia

left justify in out

Za uplynulé tri roky sa podľa Bugára skôr zameriaval na napĺňanie záujmov podnikateľských skupín blízkych strane ako na riešenia problémov bežných ľudí. "Množstvo káuz spojených so schránkovými firmami bez jasných majiteľov bolo dôkazom toho, že Smeru viac záleží na správnom prerozdeľovaní peňazí z verejných obstarávaní ako na riešení zlej situácie bežných ľudí," skonštatoval predseda Most-Híd.

 

Dnešný snem strany Smer-SD a predstavené opatrenia preto podľa neho nemôžu prekryť skutočné pôsobenie terajšej vlády. Tvrdí, že nebola schopná prijať počas troch rokov vládnutia systémové opatrenia, ktoré by zlepšili život občanom tejto krajiny a sociálna je len pred voľbami.

 

"Preto dnes Smer predstavuje ad hoc riešenia, za dôsledky ktorých nebude niesť po marci 2016 žiadnu zodpovednosť," povedal Bugár. Najväčšiu výzvu pre budúcu vládu bude podľa neho predstavovať tvorba nových pracovných miest, stagnujúca životná úroveň ľudí a nízka kvalita verejných služieb. "Nová vláda musí byť založená na programe a spolupráci, lebo len tak sa dajú tieto veci zmeniť k lepšiemu," skonštatoval Bugár. Systémové riešenia podľa jeho slov ponúka aj program jeho strany Most-Híd, Občianska vízia, o ktorých sú pripravení diskutovať.

 

Premiér Robert Fico dnes predstavil 15-bodový sociálny, ekonomický a finančný balíček. Mal by stáť približne 200 miliónov eur. Jeho súčasťou je napríklad zníženie DPH na 10 percent na vybrané základné potraviny, zvýšenie minimálnej mzdy, zvýšenie materskej dávky, lacný bankový účet pre každého, obnova spoločenských priestorov nemocníc či zvýšenie príspevku na starostlivosť o dieťa.

 

Predseda vlády upozornil, že na financovanie prvého a druhého balíka neboli použité žiadne peniaze z predaja štátneho majetku a financovanie nemalo negatívny vplyv na dlh a deficit verejných financií.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies