Budú v školských jedálničkoch recepty od žiakov?

NETKY.SK • 13 Február 2016, 12:59 • 2 min
Budú v školských jedálničkoch recepty od žiakov?

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva plánuje do školských jedálničkov zaradiť recepty od žiakov.

slovakia

left justify in out

V rámci projektu ministerstva „Receptúry v školských jedálňach očami detí“ hľadajú recepty na bezmäsité, zeleninové a zemiakové pokrmy. Deti či ich rodičia teda môžu priniesť do školy svoje recepty. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.


Takýmto spôsobom chce ministerstvo školstva v spolupráci so zriaďovateľmi jednotlivých škôl motivovať žiakov k zdravému životnému štýlu, súčasťou ktorého je nielen aktívny pohyb, ale aj pestrá, nutrične vyvážená a výživovo hodnotná strava. Rezort školstva zároveň očakáva, že zaradenie obľúbených receptov do jedálnych lístkov zariadení školského stravovania prispeje k zvýšeniu stravníkov v školských jedálňach.


Najvhodnejšie receptúry budú hodnotiť členovia pracovnej skupiny a odborníci na výživu. Pri ich posudzovaní budú zohľadňovať najmä zastúpenie pridanej soli a cukrov v strave, dôraz budú tiež klásť na podiel vlákniny a tukov. Následne tieto receptúry predložia na odsúhlasenie ministrovi školstva. Motiváciou pre žiakov, aby sa zapojili do projektu, je okrem obohatenej jedálenskej stravy aj možnosť získať ocenenie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies