Bubka aj Coe majú v súboji o prezidentské kreslo veľké šance

NETKY.SK • 18 August 2015, 16:49 • 2 min
Bubka aj Coe majú v súboji o prezidentské kreslo veľké šance

PEKING - Tri desaťročia po svojich najväčších úspechoch sa dvaja olympijskí víťazi pokúšajú ešte raz vyštverať na vrchol - do prezidentského kresla Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).

slovakia

left justify in out

Už niekoľko mesiacov zvádzajú bývalý skokan o žrdi Sergej Bubka a niekdajší strednotratiar Sebastian Coe ostrý súboj. Nástupcu Senegalčana Lamine Diacka zvolia delegáti v stredu 19. augusta na kongrese v Pekingu.

 

Najvyššou prioritou pre 58-ročného Coea aj pre o sedem rokov mladšieho Bubku je boj proti dopingu. Obaja bombardujú médiá prakticky každý deň vyhláseniami. "Atletika, ako aj ostatné športové odvetvia je súčasťou rýchlo sa meniaceho sveta. Je potrebné byť inovatívny a odvážny," citovala agentúra dpa slová Angličana. "Ak budem zvolený, jeden z prvých krokov bude naštartovanie mojej Vízie 2025. To bude doteraz najväčšia skúška atletiky," prezradil Ukrajinec.

 

"Ak si pozriete oba manifesty, reformný program Coea je o niečo konkrétnejší. Deklaruje presne a detailne, v ktorých oblastiach sa snaží o zmeny," skonštatoval prezident nemeckého zväzu Clemens Prokop.

 

Dlhoročný funkcionár IAAF Helmut Digel predpovedá tesný výsledok hlasovania. "Obaja majú veľké šance," tvrdí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies