BSK zriaďuje byty pre učiteľov, Frešo: Musia bývať dôstojne

NETKY.SK • 27 Október 2016, 14:57 • 2 min
BSK zriaďuje byty pre učiteľov, Frešo: Musia bývať dôstojne

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj pokračuje vo svojom projekte „Učiteľské byty“ a dnes prevzal desiatku nových dvojizbových bytových jednotiek v školskom internáte na Saratovskej, kam sa už čoskoro presťahujú noví nájomcovia, ktorí budú vybraní na základe kritérií a následného žrebovania.

slovakia

left justify in out

„Je to v podstate idea štartovacieho bytu, v ktorom môžete nejaký čas prebývať. U nás platí, že pokiaľ učíte, tak, samozrejme, v tých bytoch môžete fungovať. Informoval ma pán riaditeľ odboru školstva, že máme 15 žiadostí, ja som počul o ďalších, keďže sa to rozkríklo, že ďalšie byty budú k dispozícií učiteľom, tak pripravujeme slušné verejné losovanie, v ktorom vylosujeme tých, ktorí sa môžu do týchto našich bytov nasťahovať. Pravidlá budú férové a každý sa môže zúčastniť toho losovania, každému bude jasné, že tým naším primárnym cieľom je podporiť učiteľov v Bratislavskom kraji,“ vyjadril sa na dnešnom preberaní bytov predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

 

Bratislavský samosprávny kraj začal 11. Júla 2016 s rekonštrukciou dvadsiatich internátnych izieb v školskom internáte na Saratovskej 26 v Bratislave. Z dvojice izieb sa stal nový „Učiteľský byt“ s novou elektroinštaláciou, podlahou, dlažbami, keramickými obkladmi, omietkami a samozrejmosťou je aj nová sanita a kuchynská linka. Desiatka nových ubytovacích zariadení stála 146 755,60 s DPH.

 

Nájomníkom sa môže stať zamestnanec škôl v regióne. Záujemcovia sa môžu do 10. novembra hlásiť na Odbore školstva, mládeže a športu BSK, formou písomnej žiadosti na adrese zlata.penevova@region-bsk.sk.

 

Okrem týchto „učiteľských bytov“ Bratislavský samosprávny kraj a aj samotné školy poskytujú pedagogickým aj nepedagogickým pracovníkom ubytovanie v školských internátoch v prípade voľných kapacít, prípadne v nadbytočných priestoroch škôl prispôsobených na bývanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies