Brutálna vražda v stávkovej kancelárii zostala nepotrestaná

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 11:44 • 2 min
Brutálna vražda v stávkovej kancelárii zostala nepotrestaná

TRNAVA - Brutálna vražda zamestnanca stávkovej kancelárie v Medveďove Ferdinanda Vidu z decembra 2008 zostane nepotrestaná. Krajský súd v Trnave dnes definitívne oslobodil Zoltána B., obžalovaného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy.

slovakia

left justify in out

Okresný súd ho najskôr odsúdil na 25 rokov za mrežami, po zrušení rozsudku krajským súdom ho oslobodil. Oslobodzujúci verdikt krajský súd potvrdil, rozsudok je právoplatný. Kľúčovým dôkazom boli pachové vzorky z vražednej zbrane, súdu však nestačili.

 

Ferdinanda Vidu páchateľ mimoriadne brutálnym spôsobom dobodal a dorezal. Utrpel až 25 bodných a rezných rán, vražedný nástroj zasiahol krk, ale aj srdce, pľúca, pečeň a ďalšie životne dôležité orgány. Podľa znalca boli zranenia takého rozsahu, že ich poškodený nemohol prežiť. Polícia rozbehla krátko po čine pátranie po horúcej stope, ktorá viedla do susedného Maďarska. Ukázalo sa však, že stopa bola falošná. Až po dva a pol roku vyšetrovateľ obvinil z úkladnej vraždy Zoltána z Medveďova, ktorého súd posadil do vyšetrovacej väzby. Ten sa krátko po tragickej udalosti zamestnal v stávkovej kancelárii namiesto zavraždeného. 

 

Kriminalisti porovnali pachové stopy z vražedného nástroja s pachovou vzorkou Zoltána, psy obe vzorky označili za zhodné. Takýto dôkaz však napokon na odsúdenie nepostačoval. ,,Neexistuje žiadny rozsudok súdu, ktorý by pachovú stopu považoval za priamy dôkaz,“ argumentoval obhajca. Podľa jeho názoru je nedostatok dôkazov v tomto prípade spôsobený nekvalitnou obhliadkou miesta činu krátko po tragickej udalosti. "Nemám s tým nič spoločné, som nevinný,“ povedal tesne pred dnešným rozhodnutím súdu obžalovaný. 

 

Polícia nemá žiadneho ďalšieho podozrivého, ktorého by mohla z vraždy Vidu obviniť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies