Bruselské letisko Zaventem je znovu dostupné aj po železnici

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 09:50 • 2 min
Bruselské letisko Zaventem je znovu dostupné aj po železnici

BRUSEL - Po mesačnej prestávke sa dnes obnovilo železničné spojenie s bruselským medzinárodným letiskom Zaventem. Informovala o tom belgická železničná spoločnosť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Železničná doprava k letiskovému terminálu bola prerušená pred mesiacom, hneď po teroristických útokoch na letisku a v centre Bruselu, pri ktorých zahynulo 32 ľudí.

 

Po teroristickom útoku, ktorý sa odohral v odletovej hale ráno 22. marca, letisko Zaventem vybavuje teraz len asi 20 percent zo svojej obvyklej kapacity prijímaných a vypravovaných letov.

 

V odletovej hale boli 22. marca odpálené dve kufríkové bomby. Tretí výbuch bol zaznamenaný o vyše hodinu neskôr v súprave metra nachádzajúcej sa v tom čase na stanici Maelbeek v centre Bruselu.

 

Okrem toho belgický denník La Derniere Heure (DH) dnes zverejnil informáciu, že stanica Maelbeek bude znovuotvorená od budúceho pondelka pre cestujúcu verejnosť. Informáciu o tom potvrdil aj prevádzkovateľ metra - spoločnosť STIB. Podľa televízie RTBF bude v stanici aj pamätník obetiam teroristického útoku.

 

Bruselské útoky si vyžiadali spolu 32 obetí na životoch a vyše 300 zranených. Zodpovednosť za útok prebrala extrémistická organizácia Islamský štát. V súvislosti s atentátmi je v rukách polície niekoľko osôb, ktoré sú obvinené z účasti alebo spoluúčasti na nich.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies