Bruselská vlaková stanica Gare Du Nord bola dnes ochromená bombovým poplachom

NETKY.SK • 5 Október 2016, 15:56 • 2 min
Bruselská vlaková stanica Gare Du Nord bola dnes ochromená bombovým poplachom

BRUSEL - Premávka vlakov a prostriedkov mestskej hromadnej dopravy, ktoré obsluhujú bruselskú železničnú stanicu Gare du Nord, bola dnes na necelé dve hodiny prerušená kvôli telefonickému varovaniu o uložení bombovej nálože. Išlo o falošný poplach, uviedla televízna stanica RTBF.

slovakia

left justify in out

K pozastaveniu vypravovania vlakov a k evakuácii budovy železničnej stanice došlo krátko po 13.00 h na príkaz polície. Súčasne boli zastavené vlaky, ktoré smerovali do tejto stanice, a evakuovaná bola aj neďaleká budova, v ktorej sídli bruselská prokuratúra. V tej sa mala podľa anonymného telefonátu taktiež nachádzať bombová nálož.

 

Polícia pre istotu stopla aj premávku električiek a autobusov, ktoré majú zastávku na Gare du Nord a uzavrela prístupové cesty, čo spôsobilo dopravný chaos v severnej časti mesta.

K obnoveniu železničnej a cestnej premávky došlo o 14.30 h, po tom, ako sa bezpečnostné sily presvedčili, že išlo o falošný poplach. Belgický národný železničný dopravca však kvôli zásahu do bežného cestovného poriadku upozorňuje na vážne meškania vlakov v priebehu celého dňa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies