Brusel prisľúbil na boj proti ebole ďalšie desiatky miliónov

NETKY.SK • 18 November 2014, 07:35 • 2 min
Brusel prisľúbil na boj proti ebole ďalšie desiatky miliónov

BRUSEL - Európska únia prisľúbila prispieť na boj proti ebole v západnej Afrike dodatočných 29 miliónov eur. V pondelok to potvrdili členovia Európskej komisie (EK) pre zdravotníctvo Vytenis Andriukaitis a humanitárnu pomoc Chrístos Stylianídes, ktorý je zároveň koordinátorom EÚ pre ebolu.

slovakia

left justify in out

Obaja tak urobili po tom, ako sa vrátili zo štvordňovej návštevy krajín postihnutých smrtiacim vírusom. Sedemnásť miliónov poukáže EK na dodávky humanitárnej pomoci do krajín bojujúcich proti ebole a zvyšných 12 miliónov poputuje do susedných krajín, ktoré by sa tak mali lepšie pripraviť na riziko šírenia vírusu. Spolu s novou pomocou tak EK doteraz prispela na boj proti ebole celkovo 373 miliónov eur a celá EÚ takmer 1,1 miliardy eur.

 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) minulý týždeň oznámila, že v súvislosti s pokračujúcou epidémiou eboly v západnej Afrike už eviduje najmenej 14 098 prípadov nakazenia, z ktorých sa 5 160 skončilo úmrtím. Oproti predošlej bilancii tak počet obetí prekonal päťtisícovú hranicu, pričom najhoršie postihnutými krajinami zostávajú Libéria, Guinea a Sierra Leone. Podľa WHO sa objavujú náznaky, že šírenie ochorenia v Guinei a Libérii sa spomaľuje, počet nakazených však naďalej prudko stúpa v Sierre Leone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies