Britský princ Charles s manželkou pricestovali na návštevu Portugalska

NETKY.SK • 29 Marec 2011, 10:37 • 2 min
Britský princ Charles s manželkou pricestovali na návštevu Portugalska

Britský princ Charles s manželkou pricestovali na návštevu Portugalska

slovakia

left justify in out

img

Britský princ Charles s manželkou Camillou začali dnes oficiálnu návštevu Portugalska. Počas 10-dňovej cesty navštívi britský pár tiež Španielsko a Maroko.
      Po stretnutí s portugalským prezidentom Anibalom Cavacom Silvom sa princ Charles s manželkou zúčastnia večer na štátnom bankete v prezidentskom paláci. V utorok britský následník trónu navštívi mesto Évora na juhovýchode Portugalska, kde ho privítajú predstavitelia podnikateľskej sféry. Historické centrum mesta je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.
      Princ Charles pricestoval na návštevu Portugalska v čase, keď krajina rieši akútnu politickú a finančnú krízu a očakáva sa, že podobne ako pred časom Grécko či Írsko požiada o medzinárodnú finančnú pomoc.
      Aj princ Charles má starosti, aj keď radostné, 29. apríla bude ženiť syna Williama, ktorý si v Londýne zoberie za manželku svoju snúbenicu Kate Middletonovú. Pripravovaná svadba má rovnakú širokú publicitu, ako pred rokmi sobáš princa Charlesa s lady Dianou.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies