Ministerstvo vnútra utratilo za tlmočnícke služby horibilnú sumu

NETKY.SK • 31 Január 2021, 14:49 • 2 min
Ministerstvo vnútra utratilo za tlmočnícke služby horibilnú sumu

BRATISLAVA - Preklady a tlmočenie sa podľa ministerstva vnútra majú dotýkať dokumentov a rokovaní v oblastiach ako organizácia a štruktúra Policajného zboru

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra (MV) vyčlenilo na tlmočnícke a prekladateľské služby 465 747 eur bez DPH. Vyplýva to z rámcovej dohody uzavretej medzi rezortom a spoločnosťou Acta, ktorá má požadované služby zabezpečiť. Prekladanie a tlmočenie má spoločnosť podľa zmluvy zabezpečovať pre ministerstvo po dobu 48 mesiacov, prípadne do vyčerpania stanoveného finančného limitu.


Úlohou vybranej spoločnosti je podľa rámcovej dohody zabezpečiť preklady a tlmočenie najmä z anglického, nemeckého, francúzskeho, španielskeho, ruského, poľského, českého, ukrajinského, maďarského, rómskeho, rusínskeho jazyka, prípadne z ostatných európskych a neeurópskych úradných jazykov do slovenského jazyka a naopak zo slovenského jazyka do cudzích jazykov. Medzi požiadavky tiež patrí tlmočenie medzi dvomi cudzími jazykmi.

 

img


Preklady a tlmočenie sa podľa ministerstva vnútra majú dotýkať dokumentov a rokovaní v oblastiach ako organizácia a štruktúra Policajného zboru, fungovanie rôznych zložiek polície a boj proti rôznym druhom kriminality, oblasť forenzných vied, oblasť dokladov a evidencie osôb, fungovanie hasičského zboru, letectvo, spravodajské služby alebo vyzbrojovanie.

 

„Prekladatelia a tlmočníci, ktorí budú uvedené služby poskytovať, musia mať najmä odborné skúsenosti s tlmočením podujatí a stretnutí na európskej úrovni s akreditáciou na tlmočenie pre inštitúcie Európskej únie," zdôraznilo ministerstvo vnútra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies