Britský premiér Sunak pricestoval do Izraela, útoky Hamasu označil za teroristický čin

NETKY.SK • 19 Október 2023, 11:15 • 2 min
Britský premiér Sunak pricestoval do Izraela, útoky Hamasu označil za teroristický čin

TEL AVIV - Britský premiér Rishi Sunak vo štvrtok pricestoval do Tel Avivu na znak solidarity s izraelským ľudom. Po príchode zopakoval, že Spojené kráľovstvo stojí pri Izraeli.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sunak označil útoky palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael zo 7. októbra za "neopísateľný, hrozný teroristický čin".

"Veľmi sa teším na stretnutia s premiérom (Benjaminom Netanjahuom) a prezidentom (Jicchakom Herzogom) a dúfam, že to budú produktívne stretnutia," povedal na letisku v Tel Avive.

Útoky Hamasu aj následná odvetná reakcia Izraela si na oboch stranách vyžiadali stovky obetí na životoch. Izraelská strana hlásila 1400 obetí a takmer 200 unesených ľudí. V pásme Gazy informovali o 3478 mŕtvych.

Pri útokoch Hamasu na Izrael zahynulo aj najmenej sedem britských občanov a ďalších deväť je stále nezvestných, povedal v stredu Sunakov hovorca.

Britský minister zahraničných vecí James Cleverly v najbližších dňoch navštívi Egypt, Turecko a Katar, kde bude s tamojšími predstaviteľmi diskutovať o situácii v Izraeli a hľadaní mierového riešenia, napísal britský denník The Guardian.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Sky News
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies