Britský premiér Cameron sa rozlúčil s parlamentom, zobral to s humorom

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 16:35 • 2 min
Britský premiér Cameron sa rozlúčil s parlamentom, zobral to s humorom

LONDÝN - Britský premiér David Cameron dnes vo svojom rozlúčkovom vystúpení v parlamente po šiestich rokoch vo funkcii vyhlásil, že "bol kedysi budúcnosťou". Zopakoval tak svoje slová z roku 2005, ktoré vtedy adresoval labouristickému premiérovi Tonymu Blairovi, pripomenula tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Cameron povedal dnes poslancom bez ohľadu na ich politickú príslušnosť, že môžu "dosiahnuť a presadiť veľa vecí v politike". "Nič nie je naozaj nemožné, ak vám na tom záleží. Napokon, ako som raz povedal, ja som bol kedysi budúcnosťou".

 

Poslanci odmenili 49-ročného Camerona búrlivým potleskom postojačky. Z funkcie odchádza po tom, ako voliči odmietli jeho odporúčanie a v referende rozhodli o odchode Británie z Európskej únie. Ešte dnes Cameron odovzdá svoju demisiu kráľovnej a tá zverí funkciu predsedníčky vlády jeho nástupníčke na čele Konzervatívnej strany Therese Mayovej.

 

Vodcu opozičných labouristov Jeremyho Corbyna dnes Cameron v parlamente podľa agentúry AP dobrosrdečne podpichol, keď mu povedal, že konzervatívni majú za sebou "rezignáciu, nomináciu, súťaž a korunováciu," zatiaľ čo labouristi ešte stále pracujú na pravidlách svojho vedenia.

 

Vyjadril sa aj na adresu "vládneho" kocúra Larryho, ktorého zanecháva v rezidencii premiéra na Downing Street 10. Povedal, že chce poprieť "fámu, že nemá Larryho rád". "Mám ho rád!" ubezpečil.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies