Britský europoslanec Steven Woolfe vystúpil z euroskeptickej UKIP

NETKY.SK • 18 Október 2016, 06:37 • 2 min
Britský europoslanec Steven Woolfe vystúpil z euroskeptickej UKIP

LONDÝN - Britský europoslanec Steven Woolfe, o ktorom sa hovorilo ako o možnom nástupcovi Nigela Faragea na čele euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), už nie je jej členom. Oznámil to v pondelok večer na svojej stránke stevenwoolfe.uk a facebookovom účte.

slovakia

left justify in out

"S veľkým smútkom a ľútosťou oznamujem, že ukončujem svoju kampaň na predsednícku funkciu a s okamžitou platnosťou vystupujem z UKIP. Ďakujem všetkým, ktorí ma podporovali uplynulých šesť rokov," napísal 49-ročný Woolfe.

 

Ďalej konštatoval, že dospel k názoru, že UKIP je po odchode Nigela Faragea z predsedníckej funkcie a referende o brexite, ktoré bolo zjednocujúcim cieľom, "neovládateľná". Teraz mieni byť nezávislým poslancom Európskeho parlamentu a bude zastupovať svojich voličov až do odchodu Veľkej Británie z Európskej únie v roku 2019.

 

Woolfea previezli 6. októbra do nemocnice v Štrasburgu po tom, čo podľa svojich slov spadol a zranil si hlavu, keď ho na pôde Európskeho parlamentu udrel do tváre stranícky kolega Mike Hookom. Woolfe v pondelňajšom vyhlásení uviedol, že v tejto veci podal na polícii trestné oznámenie.

 

Hookom pritom toto obvinenie odmieta. Pripustil len to, že sa s Woolfeom na stretnutí v sídle europarlamentu pohádali.

 

Problémy v pravicovopopulistickej UKIP sa začali prehlbovať po úspešnom júnovom referende o brexite. Krátko po ňom Farage oznámil, že odstupuje z postu predsedu, pretože svoju úlohu už splnil. Jeho nástupkyňou sa 16. septembra stala Diane Jamesová, ktorá však odstúpila už 5. októbra a ako dôvod uviedla "osobné a pracovné" dôvody vrátane chýbajúcej podpory v strane.

 

Farage tak vedie UKIP až do zvolenia svojho nástupcu ako dočasný predseda. Strana má meno nového predsedu oznámiť 28. novembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies