Britská polícia zatkla dvoch mužov pre ohrozenie lietadla

NETKY.SK • 21 September 2013, 09:37 • 2 min
Britská polícia zatkla dvoch mužov pre ohrozenie lietadla

LONDÝN - Britská polícia zatkla dvoch mužov pre podozrenie z ohrozovania lietadla srílanskej leteckej spoločnosti. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Let spoločnosti Sri Lankan Airlines s 267 pasažiermi a členmi posádky v piatok večer neplánovane pristál na londýnskom letisku Stansted. Tam policajti vstúpili do lietadla A330 Airbus a zadržali dve osoby. Všetci cestujúci bezpečne vystúpili.

Polícia dnes oznámila, že prípad naďalej vyšetruje ako kriminálny, nie pre podozrenie z terorizmu. Bližšie podrobnosti o tom, čo dvaja zatknutí robili na palube lietadla, však nezverejnili.

Lietadlo letelo zo srílanskej metropoly Kolombo a malo pôvodne pristáť na londýnskom letisku Heathrow. K podobnému prípadu došlo v máji tohto roka, keď dvoch mužov zatkli na palube lietadla z Pakistanu s 297 pasažiermi. Lietadlo sprevádzali dve britské vojenské stíhačky do pristátia na letisku Stansted, kam ho tiež presmerovali.

Stansted patrí k menej rušným letiskám v Londýne a je preferovaným miestom na riešenie bezpečnostných incidentov týkajúcich sa lietadiel, dodáva agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies