Britská kráľovská rodina zverejnila rodinnú fotografiu: Po 119 rokoch sa stretli tri generácie!

NETKY.SK • 25 Október 2013, 09:53 • 2 min
Britská kráľovská rodina zverejnila rodinnú fotografiu: Po 119 rokoch sa stretli tri generácie!

LONDÝN - Pri príležitosti krstu najmladšieho následníka trónu princa Georgea britská kráľovská rodina zverejnila vzácnu fotografiu, na ktorej sú štyri generácie členov panovníckeho rodu Windsorovcov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na fotografii, ktorú Buckinghamský palác zverejnil vo štvrtok, je súčasná panovníčka Alžbeta II. a traja budúci králi: kráľovnin syn princ Charles, jej vnuk princ William a kráľovnin pravnuk, trojmesačný princ George. Po 119-tich rokoch je to prvýkrát, čo sa na spoločnej fotografii objavili tri generácie budúcich kráľov.

Malý princ sedí na kolenách svojej matky, Williamovej manželky Kate v kruhu kráľovskej rodiny, ktorá sa v stredu zišla na jeho krste v kráľovskej kaplnke Paláca sv. Jakuba.

Na fotografii nechýba ani kráľovnin manžel princ Philip, vojvoda z Edinburghu, usmievajúci sa princ Harry a Charlesova manželka Camilla, či rodičia vojvodkyne Kate, jej brat James a sestra Pippa. Princa pokrstil arcibiskup z Canterbury James Welby vodou z rieky Jordán. Autorom fotografie je známy módny fotograf Jason Bell.

Vzácna fotografia britskej kráľovskej rodiny

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies