Briti zapojili do pátrania po nigérijských školáčkach špionážne lietadlo

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 12:08 • 2 min
Briti zapojili do pátrania po nigérijských školáčkach špionážne lietadlo

LONDÝN - Špionážne lietadlo Sentinel R1 vyslalo britské kráľovské letectvo (RAF) do Nigérie v rámci pátrania po vyše 200 školáčkach, ktorých sa zmocnila v apríli islamistická skupina Boko Haram. Informovala o tom dnes agentúra ITAR-TASS s odvolaním sa na britské rezorty obrany a zahraničia.

slovakia

left justify in out

Na palube stroja je päť spravodajských špecialistov. Lietadlo preskúma severnú časť Nigérie v snahe zistiť, kde islamisti dievčatá zadržiavajú.
      

Spravodajskí analytici dostanú podrobné 3D snímky terénu, na ktorých budú hľadať možné dôkazy a podozrivé pohyby. Údaje potom dostanú k dispozícii nigérijské úrady. Experti tvrdia, že podobné technológie sa používajú aj v Afganistane.
      

Sentinel R1 vzlietol v nedeľu zo základne RAF vo Waddingtone v grófstve Lincolnshire. Základňu bude mať v ghanskej metropole Accra. Svojou činnosťou tak podporí úsilie amerického letectva v rámci pátracej a záchrannej operácie. Podľa niektorých správ sú do pátrania zapojené aj bezpilotné lietadlá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies