Británia zrušila clá na dovoz kvetov z východnej Afriky. Kvety sa tam budú dovážať bez dane do roku 2026

NETKY.SK • 12 Apríl 2024, 17:30 • 2 min
Británia zrušila clá na dovoz kvetov z východnej Afriky. Kvety sa tam budú dovážať bez dane do roku 2026

NAIROBI - Británia vo štvrtok povolila krajinám z východoafrického regiónu vyvážať kvety bez dane do roku 2026.

slovakia

left justify in out

Vysoká komisia krajiny uviedla vo vyhlásení zverejnenom v Nairobi, hlavnom meste Kene, že dočasne zrušila globálnu daň za rezané kvety, aby pestovateľom vo východnej Afrike a mimo nej uľahčila a zlacnila obchod.

"Neobmedzené množstvo kvetov je teraz možné vyvážať do Británie s nulovou sadzbou, aj keď prechádzajú cez tretiu krajinu. To je dôležité najmä pre východoafrických pestovateľov kvetov, ktorí svoje kvety prevážajú cez tretie krajiny alebo aukčné domy pred príchodom do Británie," bolo uvedené vo vyhlásení.

Východoafrickými krajinami, z ktorých sa očakáva prospech, sú Keňa, Etiópia, Rwanda, Tanzánia a Uganda. Štvrtým najväčším exportérom rezaných kvetov do sveta bola v roku 2022 Keňa, za ňou nasledovala Etiópia, druhý najväčší producent v subsaharskej Afrike, podľa vysokej komisie.

Daňový stimul ušetrí kenským vývozcom viac ako 1,5 miliardy šilingov (asi 11,55 milióna amerických dolárov) ročne, uviedla vysoká komisia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Wang Guansen
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies