Venus Williamsová vyradila v 1. kole v Cincinnati Kudermetovovú

NETKY.SK • 15 August 2023, 08:44 • 2 min
Venus Williamsová vyradila v 1. kole v Cincinnati Kudermetovovú

CINCINNATI - Americká tenistka Venus Williamsová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Cincinnati. Do 2. kola sa prebojovala aj Talianka Jasmine Paoliniová, ktorá zdolala Ukrajinku Martu Kosťukovú 6:2, 6:1.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťtriročná veteránka vyradila v úvodnom kole šestnástu nasadenú Rusku Veroniku Kudermetovovú 6:4, 7:5. Venus Williamsová, ktorá štartuje v Cincinnati vďaka voľnej karte, dokázala prvýkrát po štyroch rokoch ukoristiť skalp hráčky z Top 20 svetového rebríčka. V oboch setoch otočila nepriaznivý stav, v prvom prehrávala 1:4, v druhom dokonca 0:4 a 1:5.

Zápas na chvíľu prerušil dážď, Williamsová ho zvládla za 2:03 h. "Milujem tento šport. Uplynulých niekoľko rokov bolo pre mňa náročných, trápili ma zranenia. Chcela som tu hrať, byť silná, byť sama sebou, to je pre mňa dôležité," povedala podľa AFP. Sedemnásobná grandslamová šampiónka vo dvojhre narazí v ďalšom kole na víťazku súboja Čchin-wen Čeng - Alexandra Sasnovičová. Suverénnym spôsobom sa do 2. kola prebojovala Talianka Jasmine Paoliniová, ktorá zdolala Ukrajinku Martu Kosťukovú 6:2, 6:1. Nedarilo sa ďalšej Talianke Elisabette Cocciaretovej, ktorá prehrala s domácou Američankou Sloane Stephensovou 5:7, 2:6.

 

Dvojhra - 1. kolo: Sloane Stephensová (USA) - Elisabetta Cocciarettová (Tal.) 7:5, 6:2, Jasmine Paoliniová (Tal.) - Marta Kosťuková (Ukr.) 6:2, 6:1, Anastasia Potapovová (Rus.) - Celine Naefová (Švaj.) 1:6, 6:4, 7:5, Venus Williamsová (USA) - Veronika Kudermetovová (Rus.-16) 6:4, 7:5, Anhelina Kalininová (Ukr.) - Ču Lin (Čína) 6:3, 7:5.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: France 24
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies