Británia už prestáva byť atraktívna pre čínskych milionárov, vieme kam mieria

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 14:45 • 2 min
Británia už prestáva byť atraktívna pre čínskych milionárov, vieme kam mieria

LONDÝN - Británia prestáva byť atraktívna pre čínskych milionárov. Spojené kráľovstvo totiž kleslo v rebríčku preferovaných destinácií čínskych milionárov, ktorí uvažujú, že sa presťahujú do zahraničia. Ukázala to najnovšia štúdia spoločnosti Hurun Report a Visa Consulting Group.

slovakia

left justify in out

Najobľúbenejším miestom "budúceho domova" čínskych boháčov zostávajú USA. Druhé miesto však obsadila Kanada, ktorá predbehla Britániu. Tá klesla na tretiu priečku.

 

Prieskum tiež zistil, že približne polovica oslovených milionárov uvažuje o presune do zahraničia. Dôvodmi sú veľmi znečistené ovzdušie v čínskych mestách, úroveň vzdelávania aj klesajúca hodnota čínskej meny jüan, ktorá znižuje ich úspory.

 

Spoločnosti Hurun Report a Visa Consulting Group v rámci prieskumu oslovili 304 čínskych milionárov, ktorí vlastnia majetok v hodnote medzi 1,5 až 30 miliónov USD (1,3 - 25,96 milióna eur). Približne polovica z nich žije v Pekingu, Šanghaji a Kuang-čou alebo Šen-čen.

 

"Školstvo a znečistenie vedú čínskych boháčov k emigrácii," uviedol Rupert Hoogewerf, šéf oddelenia prieskumov v Hurun Report. "Ak Čína dokáže vyriešiť tieto problémy, odstráni tak primárny dôvod ich emigrácie," dodal.

 

Správa nepriniesla žiadne podrobnosti o tom, prečo sa Spojené kráľovstvo posunulo za Kanadu.

 

Los Angeles je najobľúbenejšou destináciou pre bohatých Číňanov, nasledovali Seattle, San Francisco a New York. Londýn sa umiestnil na 14. mieste.

 

Kurz čínskej meny, ktorá vlani v novembri klesla na osemmesačné minimum, jednoznačne ovplyvnil mnohých čínskych boháčov. Až 84 % respondentov uviedlo, že obavy z jej ďalšej devalvácie sú kľúčovým faktorom pri rozhodovaní o presune do zahraničia.

 

(1 EUR = 1,1555 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies