Británia sa odmietla podielať na programe rozdeľovania migrantov v EÚ podľa kvót

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 13:59 • 2 min
Británia sa odmietla podielať na programe rozdeľovania migrantov v EÚ podľa kvót

LONDÝN - Británia dnes vyhlásila, že sa nezúčastní na žiadnom pláne Európskej únie, ktorý by rozdeľoval utečencov do členských krajín podľa Bruselom stanoveného kľúča (tzv. kvót). Zdôraznila, že preferuje sústrediť sa na boj s pašerákmi ľudí, informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Novozvolená konzervatívna vláda v Británii dnes uviedla, že uplatní svoje právo rozhodnúť sa pre neúčasť na takejto prípadnej novej legislatíve.

 

"Nezúčastníme sa na žiadnej novej legislatíve zavádzajúcej povinný systém presídľovania či premiestňovania," citoval Reuters z vyhlásenia britského ministerstva vnútra.

 

Séria nehôd v Stredozemnom mori, pri ktorých sa utopili stovky migrantov pri pokuse preplávať zo severnej Afriky do Európy na preplnených a nebezpečných plavidlách, upozornila na uvedený problém.

 

Británia, kde je prisťahovalectvo politicky citlivou témou, prispela do záchrannej operácie EÚ v Stredomorí vyslaním svojej vlajkovej vrtuľníkovej lode HMS Bulwark. A dnes zdôraznila, že sa bude naďalej zameriavať na boj s pašerákmi ľudí.

 

"Spojené kráľovstvo má hrdú históriu ponúkania azylu tým, ktorí to potrebujú najviac, ale neveríme, že riešením je povinný systém rozdeľovania. Budeme oponovať akýmkoľvek návrhom Európskej komisie na zavedenie nedobrovoľných kvót," konštatuje britské vyhlásenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies