Marinčin bol pred prerušením NHL v Toronte spokojný, čo hovorí na prípadný reštart sezóny?

NETKY.SK • 2 Apríl 2020, 08:40 • 2 min
Marinčin bol pred prerušením NHL v Toronte spokojný, čo hovorí na prípadný reštart sezóny?

BRATISLAVA - Minulý štvrtok sa vrátil na Slovensko aj hokejista NHL Martin Marinčin, ktorý má za sebou dosiaľ neukončenú sezónu v tíme Toronto Maple Leafs. je otázne, či sa táto sezóna vôbec ešte dohrá. Preto aj skúsený 28-ročný obranca využil možnosť návratu z Kanady na Slovensko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Cesta domov

"Úplne ľahké to nebolo, pretože pôvodne sme chceli letieť cez Amsterdam a Viedeň. Pred nami letel Rišo Pánik s rodinou a ich v Amsterdame otočili na Prahu. Do Viedne už nepúšťali. Boli sme teda pripravení a stihli sme si zmeniť let z Toronta do Prahy. Potom sme už prešli všetkým bez problémov a sme šťastne doma," uviedol Martin Marinčin v rozhovore na webe kosiceonline.sk.

 

img

 

Z dňa na deň 
Koronavírus v uplynulých týždňoch agresívne zaútočil na Severnú Ameriku, v Kanade je situácia o čosi lepšia ako v USA a v Toronte sa dlho nič zvláštne nedialo. "Bol som dosť prekvapený, pretože len deň pred mojim odchodom tam začali zatvárať podniky, reštaurácie a obchody. Dovtedy sa nič nedialo a rúška nosili iba chorí. My sme si na to dávali veľký pozor a ľudia sa na nás pozerali ako na čudákov. Cítili sme sa preto divne, ale chránili sme si zdravie. Aj preto sme sa rozhodli využiť možnosť na návrat na Slovensko," ozrejmil slovenský hokejista.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nina Peralta 🏙 (@queenoftorontocity),

 

Denný kontakt s klubovým lekárom 
NHL má do dnešného dňa oficiálne štyri prípady nákazy novým koronavírusom, po dvoch hráčoch z Ottawy a Colorada. Podľa Marinčina v organizácii Maple Leafs hokejistov špeciálne netestovali, ale hráči sú denne v kontakte s klubovým lekárom. "Pýta sa nás, ako sa cítime a či nemáme príznaky. V takom prípade by sa to hneď riešilo. Všetci sme teraz v domácich karanténach a dávame si na seba pozor," podotkol takmer dvojmetrový obranca.

 

Žiadny beh po okolí 
Marinčin je v povinnej karanténe na chate mimo Košíc, odkiaľ hokejista aj pochádza. "Na dvore si môžem zacvičiť, pretože v karanténe nechcem behať po okolí. Snažím sa to dodržiavať naozaj poctivo. Priznám sa, že sa mi niekedy cvičiť nechce, ale v tomto smere na mňa dokáže pritlačiť moja žena. Zatiaľ teda pokračujem podľa klubového plánu," poznamenal.

 

Pod novým trénerom už úspech zažil
V prvom tíme Leafs odohral Marinčin v tomto súťažnom ročníku 26 zápasov s bilanciou 1 gól a 3 asistencie. Hernú pohodu aj väčší priestor na ľade získal až po výmene trénera, keď Mika Babcocka nahradil Sheldon Keefe z tímu nižšej súťaže AHL Toronto Marlies. Práve pod vedením Keefeho získal v roku 2018 s Marlies Calderov pohár a jeho novembrové angažovanie k Maple Leafs bolo aj pre Marinčina novým odrazovým mostíkom do sezóny.

 

img

 

"Nový tréner poznal mňa, ja poznám jeho. Šancu v A-tíme dal viacerým chlapcom, s ktorými získal Calder Cup a vedel nás zaradiť do správnych rolí. Mne to naozaj veľmi vyhovovalo. Aj keď nie je ľahké dostať väčší priestor, pretože Toronto má veľa podpísaných obrancov a čas na ľade dostávajú aj domáci mladí hráči," vysvetlil Marinčin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Optimus Reim (@kadri.reims.leafs),

 

Názor na pokračovanie sezóny 
A ako vníma súčasnú situáciu a prípadný reštart sezóny v NHL? "Nikto z toho nie je nadšený, ale ide o zdravie. To je prvoradé a takéto opatrenia boli nevyhnutné. Či verím v pokračovanie? Ťažko povedať. Človek nevie, čo bude zajtra. Pripravujeme sa však tak, aby to možné bolo," myslí si Marinčin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Brad Nicpon (@bradnicpon),

 

Možnosť reprezentovať Slovensko by využil vždy
Vlani na majstrovstvách sveta v hokeji v Košiciach bol práve Marinčin najproduktívnejší slovenský hráč, keď v siedmich zápasoch nazbieral 7 bodov (3+4). Mal v úmysle reprezentovať aj tento rok vo Švajčiarsku, ak by sa šampionát odohral v pôvodne plánovanom termíne a jeho Toronto by nepostúpilo do play-off NHL? "Určite! Ja som nemal s reprezentáciou nikdy problém a do národného tímu som sa vždy tešil už od pätnástky. Ak by som nebol zranený, prišiel by som na sto percent," zakončil Marinčin na webe kosiceonline.sk.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies