Británia bude hostiť prvý summit venovaný bezpečnosti umelej inteligencie

NETKY.SK • 25 August 2023, 07:00 • 2 min
Británia bude hostiť prvý summit venovaný bezpečnosti umelej inteligencie

Londýn - Británia bude v novembri hostiť dvojdňový medzinárodný summit, na ktorom sa bude skúmať, ako možno bezpečne rozvíjať umelú inteligenciu, uviedla vo štvrtok britská vláda.

slovakia

left justify in out

Prvé svetové stretnutie tohto druhu sa uskutoční 1. a 2. novembra v Bletchley Parku, kde britskí kryptoanalytici svojho času rozlúštili kód Enigma nacistického Nemecka, čím urýchlili koniec druhej svetovej vojny. Bletchley Park je zároveň domovom Národného múzea výpočtovej techniky (NMC) s najväčšou zbierkou funkčných historických počítačov na svete. Plánované podujatie sa uskutoční v čase, keď odborníci varujú pred nebezpečenstvami tejto novej technológie bez patričnej regulácie. "Aby sme naplno využili mimoriadne príležitosti umelej inteligencie, musíme sa chopiť rizík a riešiť ich. Len tak zabezpečíme jej bezpečný rozvoj v nasledujúcich rokoch," uviedol britský premiér Rishi Sunak. Sunak, ktorý nazval umelú inteligenciu "rozhodujúcou technológiou našej doby", avizoval konanie summitu počas svojej júnovej návštevy Washingtonu. Britský premiér chce, aby globálny regulačný orgán pre umelú inteligenciu sídlil v Londýne. USA a EÚ sa v súčasnosti snažia vytvoriť kódex správania sa v oblasti umelej inteligencie. Šéf spoločnosti OpenAI Sam Altman podporuje dlhodobý inštitucionálny dohľad, ale varuje, že "prísna regulácia" by mohla brzdiť rýchly rozvoj tejto technológie. V sektore umelej inteligencie v Spojenom kráľovstve je zamestnaných približne 50.000 ľudí. TASR informáciu prevzala z tlačovej agentúry AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies