Setien na lavičke Barcelony dlho nevydržal

NETKY.SK • 18 August 2020, 10:43 • 2 min
Setien na lavičke Barcelony dlho nevydržal

BARCELONA - Katalánsky veľkoklub sa rozhodol prepustiť trénera Quiquea Setiena. Ten pôsobil v Barcelone od januára, keď nahradil Ernesta Valverdeho. Meno jeho nástupcu zatiaľ nie je známe, oznámia ho v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

Katalánsky klub potvrdil avizovaný krok po pondelkovom mimoriadnom zasadnutí vedenia, ktoré trvalo takmer šesť hodín. "Blaugranas" pod vedením Setiena nezískali žiadnu trofej. Po koronavírusovej prestávke prišli o vedúce postavenie v tabuľke La Ligy a napokon obsadili druhú priečku. V piatok jeho zverenci vypadli vo štvrťfinále Ligy majstrov po zahanbujúcej prehre s Bayernom Mníchov 2:8. Setien mal zmluvu do júna 2022. Jeho odchod má byť podľa oficiálneho vyhlásenia prvý krok "v rozsiahlej reštrukturalizácii klubu". Ten má prejsť rozsiahlymi zmenami.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FC Barcelona (@fcbarcelona),

 

Novým trénerom by sa mal stať Ronald Koeman

Podľa španielskych médií je najhorúcejší kandidát na uvoľnený post Holanďan Ronald Koeman. Bývalý obranca klubu je už podľa agentúry AP na rokovaniach v Barcelone, v hre je dvojročný kontrakt. Päťdesiatsedemročný Koeman vedie od roku 2018 holandskú reprezentáciu. V Barcelone pôsobil ako hráč v rokoch 1985 až 1995, získal s ňou štyri ligové prvenstvá i Európsky pohár majstrov (1991/92). Po konci aktívnej kariéry v roku 1997 presedlal na trénerskú stoličku a v katalánskej metropole pôsobil ako asistent v rokoch 1998-2000.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ronald Koeman (@ronaldkoeman),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies