Breivik plánoval minulý piatok aj ďalšie útoky

NETKY.SK • 29 Júl 2011, 12:25 • 2 min
Breivik plánoval minulý piatok aj ďalšie útoky

Breivik plánoval minulý piatok aj ďalšie útoky

slovakia

left justify in out

img

Anders Behring Breivik, ktorý sa priznal ku krvavým útokom v Nórsku so 76 obeťami na životoch, plánoval minulý piatok ešte rozsiahlejšie krviprelievanie. Uviedol to dnes jeho právny zástupca pre nórske noviny Aftenposten.
      "Mal na piatok ešte ďalšie plány rôzneho rozsahu," povedal Geir Lippestad s tým, že išlo o "rovnako konkrétne" plány ako pri bombovom útoku vo vládnej štvrti v Osle a masakre na ostrove Utöya. Bližšie podrobnosti právnik neuviedol, poukázal však na Breivikov zámer "bombardovať" ďalšie dve budovy.
      "V ten deň sa stali veci, ktoré nemôžem hovoriť. Mali za následok, že všetko prebehlo inak, ako si to predstavoval," dodal Lippestad.
      Breivika dnes za prísnych bezpečnostných opatrení previezli z väznice, kde je vo väzbe, na policajné ústredie v Osle na druhý výsluch.
      Dnes na poludnie okrem toho pochovajú v meste Nesodden južne od Osla prvú obeť masakru na ostrove Utöya, 18-ročnú Bano Rashidovú z rodiny kurdských prisťahovalcov.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies