Na futbalovom zápase v tomto slovenskom meste bude plný štadión netradičných divákov

NETKY.SK • 10 November 2020, 18:30 • 2 min
Na futbalovom zápase v tomto slovenskom meste bude plný štadión netradičných divákov

Cieľom aktivity senického klubu v zápase najvyššej slovenskej súťaže je pomôcť deťom.

slovakia

left justify in out

Úplne unikátny a výnimočný bude duel futbalovej Fortuna ligy medzi Senicou a Sereďou. Ten uskutoční počas štátneho sviatku v utorok 17. novembra ako dohrávka 13. kola.

 

 

A v čom že bude tento zápas tak iný? Hrať sa bude samozrejme v Senici a štadión nebude rozhodne prázdny. Ba naopak, ani jediné miesto nezostane bez diváka, a to aj v čase obmedzenia pohybu, teda v čase koronavírusovej krízy a zákazu prítomnosti fanúšikov pri športových zápasoch. Nebude to však klasický divák, takže fanúšikovia sa zase až tak tešiť nemôžu a zostávajú im iné formy sledovania.

 

Ako informuje najvyššia slovenská futbalová súťaž Fortuna liga na svojej oficiálnej webstránke, domáci klub v Senici sa inšpiroval u kolegov v Holandsku. Seničania tak začali realizovať rovnaký nápad, aký mali v klube SC Heerenveen.

 

Chcú pomôcť hrou tým, ktorí to dnes najviac potrebujú. Usporiadať chcú preto netradičný zápas so zaplneným publikom. To však budú tvoriť plyšové hračky.

 

 

"V tejto náročnej dobe sme sa rozhodli pre ďalšiu formu pomoci tým, ktorí to najviac potrebujú. Inšpirovali sme sa od holandského klubu SC Heerenveen, ktorý zrealizoval rovnaký nápad len nedávno. Všetky vyzbierané plyšové hračky darujeme detským domovom v okolí, kde potešia tých, ktorí to potrebujú najviac. Nakoľko sa zápasy momentálne odohrávajú bez divákov na tribúnach, využijeme tento fakt a posadíme plyšové hračky v zápase proti Seredi do hľadiska," priblížil celú akciu mediálny manažér FK Senica Igor Tabiš prostredníctvom webu fortunaliga.sk.

 

Tieto hračky nielen, že budú mať unikátnu hodnotu navyše, pretože nie každé hračke sa podarí byť na futbalovom stretnutí, ale urobia následne radosť deťom v detských domovoch blízkeho okolia.

Doteraz sa Seničanom podarilo vyzbierať už viac ako 3500 hračiek, aby však bola kapacita naplnená, ešte stále chýba niekoľko sto plyšákov. Aj vy teda môžete hračku darovať, s rozhodnutím však príliš neotáľajte, čas máte len do 15. novembra.

 

" Veľmi milo nás prekvapil počet plyšových hračiek, ktorý sa nám od konca októbra podarilo vyzbierať," uzavrel Tabiš.

 

V boji proti koronavírusu nám môže výrazne pomôcť aj pravidelné dezinfikovanie a nosenie rúška. Rúška a dezinfekčné gély si môžete zohnať aj na shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies