Brecely: Som trochu namrzený, predpokladal som, že zvíťazí zdravý rozum

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 12:09 • 2 min
Brecely: Som trochu namrzený, predpokladal som, že zvíťazí zdravý rozum

BRATISLAVA - Minister dopravy Roman Brecely (nominant #Siete) je z výsledkov štvrtkového referenda v Británii podľa vlastných slov trochu "namrzený".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Skutočne som predpokladal, že zvíťazí zdravý rozum. Čo sa nestalo a uvidíme, aké budú teraz dôsledky," reagoval počas výjazdového rokovania vlády v Rimavskej Sobote.

 

Proces, ktorý bude teraz nasledovať, je podľa neho pomerne dlhý. "Sú dva roky na to, aby sme pripravili mechanizmy výstupu," opísal Brecely. Pripomenul však, že sa veľa hovorí o tzv. domino efekte, ktorý by mohol brexit vyvolať. "Ďalšie krajiny môžu mať na to úplne rovnaký názor," upozornil.

 

Dodal však, že vystúpenie Británie z únie sa môže dotknúť aj Slovákov, ktorí v krajine pracujú. "Určite sa zmení ich status, uvidíme ako to celé dopadne," zhodnotil.

 

Britskí voliči vo štvrtkovom (23.6.) referende rozhodli o vystúpení svojej krajiny z Európskej únie. Za tzv. brexit hlasovalo 51,9 % zúčastnených voličov, kým za zotrvanie Spojeného kráľovstva v EÚ sa ich vyslovilo 48,1 %. Účasť dosiahla 72,2 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies