Brecely ocenil najlepšie riešenia pre bytovú výstavbu

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 17:02 • 2 min
Brecely ocenil najlepšie riešenia pre bytovú výstavbu

BRATISLAVA – Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Roman Brecely ocenil v rámci súťaže Progresívne, cenovo dostupné bývanie najlepšie cenovo dostupné riešenia výstavby bytových domov.

slovakia

left justify in out

Do súťaže sa v tomto ročníku zapojilo celkovo 22 stavieb. Mimoriadna cena bola udelená obci Malá Domaša za zveľaďovanie obecného majetku a vhodné využitie kontajnerového bývania. "Vyhlásenie výsledkov súťaže je pre mňa príležitosťou poďakovať sa za prácu tým, ktorí sa podieľajú na zvyšovaní úrovne a kvality bývania. Sú to najmä naše mestské a obecné samosprávy," povedal minister dopravy R. Brecely.

 

Cieľom súťaže Progresívne, cenovo dostupné bývanie je vyzdvihnúť kvalitné a zároveň finančne nenáročné riešenia bytov a podporovať tak rozvoj bytovej výstavby na Slovensku. V posledných rokoch sa súťaže zúčastňujú predovšetkým projekty verejného nájomného bývania. Do 18. ročníka súťaže boli zaradené bytové budovy dokončené a skolaudované na území Slovenskej republiky v priebehu roka 2015. Zaradených bolo celkovo 22 súťažných návrhov, a to v troch kategóriách. Na základe rozhodnutia odbornej poroty minister udelil 6 cien a zároveň boli udelené 2 mimoriadne vecné ceny.

 

Výsledky súťaže Progresívne, cenovo dostupné bývanie 2015: Kategória A - Bytové domy s úsporným riešením bytov 2. miesto: WF SLOVAKIA, s.r.o. – bytový dom 39 b. j. Obec MÝTNA – bytový dom 12 b. j. 3. miesto: Obec IŇA – bytový dom 12 b. j. Obec NIŽNÁ MYŠĽA – bytový dom 6 b. j. Kategória C - Formy bývania odlišného štandardu 1. miesto: Obec PAVLOVCE – bytový dom 8 b. j. Kategória D - Obnova bytového fondu v bytových domoch a prestavba nebytových priestorov na byty 2. miesto: Obec ĽUTOV – bytový dom 8 b. j. Mimoriadna vecná cena Obec MALÁ DOMAŠA – bytový dom 9 b. j. Obec RÁKOŠ – bytový dom 12 b. j.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies