Brazílsky útočník Muriqui praje Lippimu post trénera Číny

NETKY.SK • 27 November 2013, 10:56 • 2 min
Brazílsky útočník Muriqui praje Lippimu post trénera Číny

KUALA LUMPUR - Najlepší zahraničný futbalista Ázie a brazílsky útočník Muriqui podporil hlasy volajúce po angažovaní Taliana Marcella Lippiho na post trénera čínskej futbalovej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

Na slávnostnom vyhlasovaní najlepších futbalistov Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) v Kuala Lumpur Muriqui, ktorý 13 gólmi vystrieľal Kuang-čou Evergrande titul v ázijskej Lige majstrov 2013/2014 povedal, že Lippi na tomto poste môže úplne naplniť jeho potenciál.

Post kouča čínskej reprezentácie, ktorej v rebríčku FIFA patrí až 97. miesto, je voľný od júna, keď dostal výpoveď renomovaný Španiel Juan Antonio Camacho. Čína, najľudnatejšia krajina na planéte, sa na finálový turnaj MS dostala len raz v roku 2002.

"Myslím si, že Lippi je skvelý tréner. Veľmi pomohol nášmu klubu a aj čínskemu futbalu. Samozrejme, ak by sa jeden deň rozhodol trénovať čínsku reprezentáciu, bola by to skvelá vec a ešte viac by pomohol čínskemu futbalu. Prajem mu, aby sa stal kormidelníkom Číny," citovala agentúra Reuters brazílskeho kanoniera na margo Lippiho, ktorý ako jediný tréner na svete vyhral európsku aj ázijskú Ligu majstrov. Guangzhou si zahrá na decembrových majstrovstvách sveta klubov FIFA v Maroku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies