Brazílske médiá o potupe, gólová 17-minútovka ako celé 1/4finále

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 10:40 • 2 min
Brazílske médiá o potupe, gólová 17-minútovka ako celé 1/4finále

BELO HORIZONTE - Historický prepad, dejinná hanba, potupa všetkých potúp - to je hlavná titulková línia brazílskych médií po prvom semifinále futbalových MS. Domáca reprezentácia dostala v utorok v Belo Horizonte debakel 1:7 od Nemecka v abnormálnom zápase, ktorý vojde do dejín tohto odvetvia. Spôsobom, aký mu v aj tak bohatých análoch zrejme vyčlení špecifickú kolónku.

slovakia

left justify in out

V čase, keď prebiehajúci šampionát demonštroval vyrovnanosť medzi účastníkmi, je táto prehra ešte viac pod lupou verejnosti. Favorit turnaja vo vysokej fáze play off dostal "nakladačku" od mužstva, ktoré je síce tiež favoritom, ale v prvých dvoch zápasoch vyraďovačky dalo v riadnom čase, teda za 180 minút Alžírsku a Francúzsku jediný gól. Teraz Brazílii v priebehu necelých 70 minút sedem, takže každých desať minút jeden a v 17-minútovom intervale prvého polčasu päť. Toľko gólov celkovo padlo za 350 minút štyroch štvrťfinálových zápasov... 

 

Najvplyvnejší brazílsky denník FOLHA DE S.PAULO píše o historickej potupe a pripomína nielen najzahanbujúcejší výsledok "kanárikov", ale aj fakt, že je to najpotupnejšia prehra akejkoľvek hostiteľskej krajiny MS: "Brazílsky futbal sa obrátil na prach." K tomu obrázok trénera Luiza Felipe Scolariho so 7 vztýčenými prstami a galéria nariekajúcich fanúšikov.

 

Webstránka GLOBOESPORTE nazvala prehru "potupou všetkých potúp" a ironizovala predšampionátový výrok prezidentky krajiny Dilmy Rousseffovej, že "toto budú majstrovstvá všetkých majstrovstiev".
Akurát O GLOBO sa rozhodol ísť v spravodajskejšej línii a ako hlavnú tézu dal citát Scolariho: "Za toto všetko som zodpovedný ja".

 

Ďalšie reakcie a citáty brazílskych médií:
ESTADO DE SAO PAULO: "Historické poníženie. Nemecko dalo lekciu v krajine futbalu inšpiratívnou organizáciou hry, taktickou disciplínou a nadovšetko odhodlaním." 

 

LANCE: "Najväčšia potupa histórie a najvyššia forma utrpenia fanúšikov. Absencie Neymara a Thiaga Silvu, ktoré by boli rozumným zdôvodnením normálnej prehry, nie sú dostatočné faktory na vysvetlenie najhroznejšej prehry päťnásobných majstrov sveta v ich slávnej histórii."

 

O DIA: "Hanba v krajine futbalu. Bolesť z roku 1950 sa zopakovala v roku 2014. Rana je otvorená a bude trvať dlho, kým sa ako-tak zahojí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies