Brazílska prezidentka na VZ OSN kritizovala USA za špionáž

NETKY.SK • 24 September 2013, 18:30 • 2 min
Brazílska prezidentka na VZ OSN kritizovala USA za špionáž

NEW YORK - Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová dnes na Valnom zhromaždení (VZ) OSN v New Yorku kritizovala Spojené štáty za špionáž, uviedla tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Brazília podľa Rousseffovej slov prijme legislatívu a zavedie technológie, ktoré zabránia nezákonnému zachytávaniu komunikácie. Rousseffová v rozprave na VZ OSN svetovým lídrom povedala, že miešať sa takýmto spôsobom do života a záležitostí iných krajín je porušením medzinárodného práva. Dodala, že je to urážka princípov, ktorými by sa inak mali riadiť vzťahy medzi krajinami, hlavne medzi priateľskými krajinami.

Brazílska prezidentka už skôr odložila oficiálnu návštevu Washingtonu plánovanú na október. Reagovala tak na správy, že americká Národná bezpečnostná agentúra (NSA) sledovala komunikáciu brazílskych občanov, vrátane jej samotnej. Podľa brazílskej tlače nebola Rousseffová spokojná s vysvetlením, ktoré jej poskytla Obamova administratíva. Washington tvrdí, že programy NSA sa sústreďovali len na odhaľovanie teroristických aktivít a nesledovali súkromnú komunikáciu. Prezidentka žiadala od Obamu verejné ospravedlnenie, ku ktorému však nedošlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies