Brazílska polícia zatkla viceprezidenta Facebooku pre Latinskú Ameriku

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 06:30 • 2 min
Brazílska polícia zatkla viceprezidenta Facebooku pre Latinskú Ameriku

SAO PAULO - Brazílska federálna polícia zatkla dnes viceprezidenta spoločnosti Facebook pre Latinskú Ameriku Diega Dzodana. Informujú o tom svetové agentúry.

slovakia

left justify in out

Argentínčan Diego Dzodan podľa polície opakovane odmietol splniť súdny príkaz, a síce poskytnúť dáta na účely vyšetrovania obchodovania s drogami v Brazílii. Dáta mal poskytnúť z textovej služby WhatsApp, ktorú vlastní spoločnosť Facebook.

 

Spoločnosť Facebook v dnešnom vyhlásení reagovala na Dzodanovo zatknutie slovami, že ide o "extrémne a neprimerané opatrenie". Vyjadrila tiež mimoriadne znepokojenie.

 

Príkaz na zadržanie viceprezidenta Facebooku vydal sudca v severovýchodnom štáte Sergipe. Zatkli ho krátko po tom, ako dnes vyšiel zo svojho domu v Sao Paule.

 

Sudca Marcel Maia Montalvao vydal v minulosti voči Facebooku už v dvoch kauzách pokuty kvôli odmietaniu poskytnúť dáta zo služby WhatsApp. Tieto informácie boli súčasťou "tajného súdneho vyšetrovania zahŕňajúceho organizovaný zločin a obchodovanie s drogami", dodal.

 

Vlani v decembri na základe súdneho príkazu túto službu v Brazílii na 48 hodín vypli.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies