Brazílčanov znechutených nákladmi na MS 2014 pribúda

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 12:21 • 2 min
Brazílčanov znechutených nákladmi na MS 2014 pribúda

RIO DE JANEIRO - Odpor časti brazílskej verejnosti proti futbalovému Poháru konfederácií FIFA nepoľavuje. Naopak, naberá na intenzite.

slovakia

left justify in out

Pred nedeľňajším zápasom medzi Talianskom a Mexikom na vynovenej Maracane v Riu de Janeiro protestoval proti obrovským investíciám do štadiónov a infraštruktúry asi trojtisícový dav. Demonštranti sa pokúsili vtrhnúť na štadión a polícia použila proti nim slzný plyn a gumové projektily. "Nezaujímajú nás majstrovstvá sveta, chceme zdravie a vzdelanie!" skandovali zväčša mladí Brazílčania. Ich počet mohol v čase kulminácie protestu dosiahnuť päťtisíc.

Brazílska polícia musela zasahovať už pred sobotňajším otváracím duelom Pohára konfederácií medzi domácim výberom a Japonskom v Brasílii, pri konfliktoch sa zranilo 33 osôb, 20 aktivistov zadržali. 

Pohár konfederácií FIFA je generálkou na budúcoročné majstrovstvá sveta, ktoré budú Brazíliu stáť približne 11 miliárd eur. Juhoamerická krajina navyše usporiada aj olympijské hry, ktoré sa v roku 2016 uskutočnia v Riu de Janeiro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies