Brazílčania potvrdili Titeho ako nového trénera reprezentácie

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 09:06 • 2 min
Brazílčania potvrdili Titeho ako nového trénera reprezentácie

RIO DE JANEIRO - Brazílska futbalová konfederácia (CBF) v pondelok oficiálne potvrdila Titeho ako nového trénera reprezentácie tejto krajiny. Už od minulého týždňa je známe, že po odvolaní Carlosa Dungu padla voľba na Adenora Leonarda Bacchiho známeho pod prezývkou Tite.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatpäťročný kormidelník doteraz viedol tím Corinthians Sao Paulo, klub oznámil jeho koniec vo funkcii aj smerovanie, keď v stredu oznámil: "Od tohto momentu už pre nás nepracuje. Prijal ponuku národnej konfederácie."

Tite vlani získal s Corinthians brazílsky titul, na lavičke bol aj pri triumfe mužstva v Pohári osloboditeľov v roku 2012 a predstavil sa s ním na majstrovstvách sveta klubov FIFA.

Carlosa Dungu odvolali bezprostredne po nevydarenom vystúpení Brazílčanov na "storočnicovom" turnaji Copa América v USA, na ktorom nepostúpili zo základnej skupiny. S Ekvádorom v nej iba remizovali 0:0, s Peru prehrali kontroverzným gólom 0:1 a zdolali iba outsidera z Haiti (7:1). Päťdesiatdvaročný Dunga v júli 2014 nahradil na lavičke Luiza Felipeho Scolariho, predtým bol pri národnom mužstve v rokoch 2006 - 2010. Majster sveta 1994 mal viesť Brazílčanov aj na domácom augustovom olympijskom turnaji v Riu de Janeiro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies