Brazílčania odblokovali majetok vysielacej spoločnosti

NETKY.SK • 1 November 2016, 11:12 • 2 min
Brazílčania odblokovali majetok vysielacej spoločnosti

RIO DE JANEIRO - Brazílske úrady po šiestich týždňoch odblokovali zmrazené aktíva spoločnosti Olympic Broadcasting Services (OBS), ktorá poskytovala vysielacie služby počas augustových olympijských a septembrových paralympijských hier v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Subjekt so sídlom v Španielsku, ktorý v roku 2001 založil Medzinárodný olympijský výbor (MOV), mal zastavený prístup k finančným zdrojom, k prenosovým vozom, technickým zariadeniam a k nábytku, ktorý v Brazílii využíval. Cieľom súdneho príkazu bolo zabezpečiť prostriedky na prípadné kompenzácie pre najatú pracovnú silu. Podľa vyšetrovateľov zamestnanci nedostali peniaze za nadčasy.

 

Spoločnosť OBS vo vyhlásení uviedla, že rešpektuje práva a pracovné podmienky zamestnaných a popiera akýkoľvek nezákonný postup a nezrovnalosti v súvislosti s vysielaním počas OH v Riu. Spoločnosť OBS v Brazílii zamestnala viac ako 7000 odborníkov z vyše 70 krajín sveta. Starali sa o výrobu rozhlasového a televízneho signálu zo všetkých súťaží.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies