Bratislavský hrad zasvieti v sobotu na modro, OSN oslávi 70. výročie vzniku

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:10 • 2 min
Bratislavský hrad zasvieti v sobotu na modro, OSN oslávi 70. výročie vzniku

BRATISLAVA - Bratislavský hrad bude v noci zo soboty (24.10.) na nedeľu (25.10.) svietiť na modro. Ide o oficiálnu, farbu Organizácie spojených národov (OSN), ktorá tento víkend oslávi 70. výročie svojho založenia.

slovakia

left justify in out

"Cieľom je nielen upozorniť na význam tejto organizácie, ale spojiť občanov vo svete a podporiť posolstvo mieru, rozvoja a dodržiavania ľudských práv," informovali z tlačového odboru Kancelárie Národnej rady SR. Slovensko sa do tejto iniciatívy zapojilo na základe oficiálnej výzvy.

 

Na modro sa rozsvieti sála Valného zhromaždenia OSN, budova sekretariátu a ďalších viac ako 220 významných stavieb v asi 60 krajinách - medzi nimi napríklad newyorský mrakodrap Empire State Building, Opera v Sydney, pyramídy v Gíze, socha Krista Spasiteľa v Riu de Janeiro, Šikmá veža v Pise alebo Diov chrám v Aténach.

 

Podľa generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna je 70. výročie príležitosťou na zamyslenie sa a nahliadnutie späť do histórie OSN. Zároveň to má byť dobrá príležitosť na zvýšenie úsilia v oblasti mieru a bezpečnosti, rozvoja a ľudských práv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies