Bratislavské obce nesúhlasia s 100%-ným zvýšením dane z nehnuteľnosti, obyvatelia sú v šoku

NETKY.SK • 30 September 2015, 09:37 • 2 min
Bratislavské obce nesúhlasia s 100%-ným zvýšením dane z nehnuteľnosti, obyvatelia sú v šoku

BRATISLAVA - Mestské zastupiteľstvá (MZ) Mestských častí (MČ) Bratislava Jarovce, Rusovce a Čunovo nesúhlasia so zvýšením dane z nehnuteľnosti o 100 percent. Považujú to za príliš vysoké a neodôvodnené zvýšenie.

slovakia

left justify in out

Rusovce na svojom zasadaní jednomyseľne odmietli stopercentné zvýšenie dane z nehnuteľnosti. Potvrdil to pre TASR poslanec Róbert Kalmár. „Bol by to šok pre obyvateľov Bratislavy, keby dane spojené priamo s bývaním, teda najcitlivejšou zložkou rodinného rozpočtu, boli zvýšené na dvojnásobok jednorazovo“, povedal Kalmár s tým, že z návrhu Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) navyše ani nie je jasné, na čo presne sú určené takto získané príjmy rozpočtu hlavného mesta. „Zastupiteľstvo v Rusovciach však nemalo námietky voči dvojnásobného zvýšeniu daní za stavebné pozemky,“ dodal Kalmár.

 

Ako potvrdila pre TASR starostka Čunova Gabriela Ferenčáková, zastupiteľstvo v tejto mestskej časti bolo proti dvojnásobnému zvýšeniu dane z nehnuteľnosti. „Na zastupiteľstve sme odsúhlasili zvýšenie dane z nehnuteľností na rok 2016 o 50 percent, čo považujeme za dostatočné zvýšenie“, povedala Ferenčáková.

 

Neprijateľný bol návrh magistrátu aj pre poslancov v Jarovciach. Ako uviedol poslanec Juraj Hradský, zvýšenie dane z nehnuteľností o 100 percent odmietli jednomyseľne. „Proti návrhu hlasovalo všetkých sedem poslancov“, povedal Hradský, ktorého najviac mrzí to, že zvýšenie daní aj tak nezastavia. „Naše hlasovanie, žiaľ, nie je rozhodujúce. V konečnom dôsledku o tom rozhodnú poslanci v zastupiteľstve hlavného mesta“, dodal.

Nové VZN o dani z nehnuteľnosti by malo vstúpiť do platnosti od 1. januára 2016.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies