Bratislavská teplárenská znížila cenu tepla na rok 2017 o vyše 2%

NETKY.SK • 9 Február 2017, 18:45 • 2 min
Bratislavská teplárenská znížila cenu tepla na rok 2017 o vyše 2%

BRATISLAVA - Najväčší výrobca a dodávateľ tepla na území hlavného mesta - Bratislavská teplárenská (BAT), a. s., znížila cenu tepla na rok 2017 o 2,1 percenta v porovnaní s minulým rokom.

slovakia

left justify in out

Medziročný pokles schválenej ceny tepla na tento rok znamená, že bežná domácnosť zaplatí za rovnaké množstvo tepla v tomto roku v priemere o 16 eur menej. TASR o tom informovala hovorkyňa BAT Jarmila Galandáková.

 

Cena tepla je tvorená dvoma zložkami, a to variabilnou a fixnou. Pri variabilnej zložke sú zahrnuté priame náklady na palivo, energie potrebné na výrobu a distribúciu tepla a časť nákladov na nákup tepla. Pri fixnej sú najmä náklady na opravy a investície do tepelno-technologických zariadení, zákonné prehliadky a náklady súvisiace s výrobou a distribúciou tepla. Do tejto zložky taktiež vstupujú fixné náklady na nákup tepla z externých zdrojov.

 

Spoločnosť zabezpečuje dodávku tepla na vykurovanie a prípravu teplej úžitkovej vody v bytových objektoch, administratívnych, zdravotných, kultúrnych, školských, športových zariadení v správe odberateľských organizácií. Taktiež aj dodávku tepla pre priemyselných odberateľov v bratislavských mestských častiach Staré Mesto, Nové Mesto, Ružinov, Dúbravka a Karlova Ves.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies