Bratislava hostila medzinárodný turnaj v metlobale, hre z Harryho Pottera

NETKY.SK • 22 Júl 2019, 08:00 • 2 min
Bratislava hostila medzinárodný turnaj v metlobale, hre z Harryho Pottera

BRATISLAVA - Bratislava sa počas víkendu zmenila na dejisko medzinárodného turnaja v hre z obľúbených filmov o Harrym Potterovi. Na podujatí s názvom Broomtislava sa hral metlobal!

slovakia

left justify in out

Metlobal, plne kontaktný loptový kolektívny šport, sa v Bratislave predstavil na medzinárodnej úrovni. Súťažilo na ňom osem tímov z rôznych európskych krajín, konkrétne z  Českej republiky, Rakúska, Veľkej Británie, Nemecka, Holandska, Belgicka, Poľska a Slovenska spolu s individuálnymi hráčmi z ďalších krajín.

 

Po vyčerpávajúcich zápasoch sa napokon víťazom stal holandský tím Western Invaders. Slovenský tím Pressburg Phantoms skončil na šiestom mieste. Išlo už o druhý ročník metlobalového turnaja v Bratislave s názvom Broomtislava, ktorého cieľom je spopularizovať tento nový šport. "Diváci mohli naživo vidieť metlobalové zápasy a dozvedieť sa viac o tomto netradičnom športe. Predstavili sme im náš tím Pressburg Phantoms a priblížili tak metlobal slovenskej verejnosti," povedal jeden z organizátorov Martin Mornár. Turnaja sa zúčastnilo viac ako 150 hráčov. Tím Pressburg Phantoms pôsobí v Bratislave od roku 2015 a pravidelne sa zúčastňuje turnajov na medzinárodnej scéne.

 

Metlobal alebo quidditch vznikol v USA pred približne 12 rokmi a ako sme už spomenuli, jeho vznik inšpirovali filmy o Harrym Potterovi. Samozrejme, pravidlá sa museli prispôsobiť našim „štandardom“, kde na metlách lietať nedokážeme, no hra je to i tak zaujímavá. Ide o jediný zmiešaný kontaktný šport na svete. V sedemčlennom tíme hrajú spolu muži aj ženy, pričom na ihrisku môže mať tím maximálne štyroch hráčov rovnakého pohlavia.

 

 

Cieľom hry je skórovať góly cez obruče umiestnené na súperovej polovici ihriska. "Hráč môže hrať iba s loptou určenou jeho pozícii a musí mať metlu. Vyhráva ten tím, ktorý má po skončení hry najvyššie skóre," objasnil Mornár s tým, že zápas môže ukončiť chytenie tzv. snitchu – zlatej strely, pripnutej na šortky nestranného nosiča.

 

Nuž, a ako taký metlobal vyzerá? Pozrieť si to môžete vo videu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies