Drevorubači zabili člena lesnej stráže, ďalšieho zranili

NETKY.SK • 3 November 2019, 08:43 • 2 min
Drevorubači zabili člena lesnej stráže, ďalšieho zranili

RIO DE JANEIRO - Drevorubači klčujúci Amazonský prales v štáte Maranhao na severe Brazílie v noci z piatka na sobotu zastrelili člena lesnej stráže, ktorú tvoria príslušníci miestnych domorodých kmeňov, Paula Paulina Guajajaru.

slovakia

left justify in out

Jeho kolegu vážne zranili. Informovali o tom v sobotu predstavitelia štátu Maranhao. V Brazílii nejde o výnimočnú záležitosť, no vraždy členov lesnej stráže sa často dejú aj v Európe.

 

V Rumunsku len pred dvoma týždňami drevorubači zabili ochranára Livia Popa, ktorý sa vybral preveriť sťažnosť turistu na nelegálny výrub v pohorí Maramureš na severe krajiny.

 

obrazok

 

Otca troch malých detí zastrelili loveckou puškou. Krátko predtým, v septembri, zabili aj jeho kolegu Raducua Gorcioaiau.

 

Jeho telo našli v aute zaparkovanom pri mieste nelegálneho výrubu pri meste Pascani na severovýchode Rumunska. Podľahol početným zraneniam, ktoré utrpel pri útoku ostrým predmetom, pravdepodobne sekerou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies