Brat Andyho Warhola skonal po boji s pneumóniou

NETKY.SK • 28 December 2010, 12:54 • 2 min
Brat Andyho Warhola skonal po boji s pneumóniou

Brat Andyho Warhola skonal po boji s pneumóniou - Kultúra Syn Johna Warholu potvrdil, že vo veku 85 rokov zomrel v Pittsburghu v Spojených štátoch jeho otec, brat výtvarníka Andyho Warhola. Uviedla to v noci nadnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Syn Johna Warholu potvrdil, že vo veku 85 rokov zomrel v Pittsburghu v Spojených štátoch jeho otec, brat výtvarníka Andyho Warhola. Uviedla to v noci nadnes tlačová agentúra AP.
      Donald - syn Johna Warholu - oznámil, že jeho otec zomrel na Štedrý večer v nemocnici v Pittsburghu, kde bojoval s pneumóniou. John Warhola bol jedným z troch zakladateľov Nadácie Andyho Warhola pre vizuálne umenie, ktorá v Pittsburghu založila múzeum.
      Po smrti otca v roku 1942 John vychovával Andyho a postaral sa, aby navštevoval akadémiu. Andy Warhol (pôvodným menom Andrew Warhola) zomrel vo veku 58 rokov v roku 1987 po komplikáciách po operácii žlčníka.
      Rodičia Warholovcov boli prisťahovalci rusínskej národnosti z dediny Miková v Rakúsku-Uhorsku (teraz v okrese Stropkov na severovýchodnom Slovensku). Andyho bratia John a Paul sa narodili ešte na dnešnom Slovensku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies