Bral zálohy a sľuboval opravy striech

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 15:59 • 2 min
Bral zálohy a sľuboval opravy striech

BANSKÁ BYSTRICA – Na štyri a pol roka odňatia slobody nepodmienečne odsúdil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 37-ročného živnostníka Vladimíra Škrabalu z Brezna.

slovakia

left justify in out

Živnostník sľúbil piatim obyvateľom obcí Turecká a Staré Hory urobiť im rôzne práce, ale zobral iba zálohy v celkovej sume 3 200 eur a dohody nedodržal. Spáchal tým pokračovací zločin podvodu. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátorka i Škrabala sa neodvolali.

 

Škrabala priznal, že v júni minulého roku uzavrel štyri zmluvy na renovácie žľabov a striech na rodinných domoch v obciach Turecká a Staré Hory. Piatu zmluvu uzavrel so 73-ročným obyvateľom Tureckej, ktorému sľúbil inštalovať plastové okno a vstupné dvere na rodinnom dome za 620 eur. Od zákazníka zinkasoval zálohu 150 eur a práce sľúbil zabezpečiť najneskôr do konca augusta 2014. Doteraz tak neurobil a ani zálohu nevrátil. Na sľuby Škrabalu doplatili aj ďalší poškodení, medzi nimi i 86-ročný dôchodca z Bratislavy, ktorý má v Starých Horách rodinný dom. Na ňom mal Škrabala urobiť nový náter strechy a žľabu za 1 200 eur. Nezodpovedný živnostník zobral od neho zálohu 400 eur, ale neurobil nič. 


Preto súd okrem trestu odňatia slobody uložil Škrabalovi aj povinnosť vrátiť podvedeným ľuďom peniaze, ktoré od nich dostal ako zálohy na vykonanie prác. Najväčšiu škodu utrpel 79-ročný občan zo Starých Hôr, ktorému mal Škrabala urobiť renováciu a náter strechy na rodinnom dome v cene 2 500 eur. Zobral od neho zálohu dvetisíc eur, ale dôchodca sa novej strechy nedočkal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies