Boxerista s najrýchlejším K.O. v dejinách prišiel o život

NETKY.SK • 13 Február 2020, 14:03 • 2 min
Boxerista s najrýchlejším K.O. v dejinách prišiel o život

Vo veku 54 rokov zomrel bývalý novozélandský profesionálny boxer Jimmy Peau. Príčinu smrti nezverejnili. Počas kariéry získal tituly organizácii IBO a WBF v superťažkej váhe. Preslávil sa najrýchlejším knokautom v histórii.

slovakia

left justify in out

Legenda

Celým menom Ti'a James Senio Peau sa narodil 3. februára 1986 v tichomorskom štáte Samoa v meste Apia. Ako profesionálny fighter vystupoval pod menom Jimmy Thunder. Reprezentoval Nový Zéland, je držiteľom dvoch titulov "Australian heavyweight," ako aj IBO a WBF. Známy sa stal aj vďaka najrýchlejšiemu knokautu v histórii boxu, keď svojho súpera poslal na zem za 1,5 sekundy.

 

img

 

K boxu sa dostal cez kamaráta

V detstve vystupoval v ringu ešte pod menom Jimmy Peau. Narodil sa ako tretie dieťa a mal dokopy až 5 súrodencov. Všetci spoločne vyrastali v Aucklande na Novom Zélande. K boxu sa dostal cez svojho kamaráta, ktorý ho predstavil Gerrymu Prestonovi, trénerovi, ktorý ho vzal pod svoje krídla v Mangere Bridge. V juniorskom veku sa stal prvým bojovníkom zo Samoy, ktorý získal pre Nový Zéland zlatú medailu. Stalo sa tak v škotskom Edinburghu na hrách Commonwealthu v roku 1986. Bola to "len" jedna z deviatich medailí, ktoré sa mu v tom roku podarilo získať. Bilancia jeho zápasov (83-6) ako juniora vzbudzovala obrovský rešpekt.

 

 

Zmena mena

V roku 1989 si už ako profesionálny fighter zmenil svoje priezvisko na Thunder. Presvedčil ho manažér Jack Rennie. Neskôr bojoval dokonca aj pod menom James Thunder. Za najväčšie úspechy jeho karíery sa považujú víťazstvá nad Tonym Tubbsom, Craigom Petersonom či Timom Witherspoonom.

 

 

Najrýchlejšie K.O. v histórii

Dňa 18. marca 1997 počas tzv. "Network's Tuesday Night Fights" ukončil zápas s Crawfordom Grimsleym za 1,5 sekundy, keď ho svojím prvým úderom poslal k zemi. Do dnešného dňa je to najrýchlejšie K.O. na svete. Ako profesionál nastúpil v 49-tich zápasoch, z ktorých vyhral 35 a 28-krát ukončil zápas víťazným K.O.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies