Boxeri na OH v Riu bez ochrany hlavy

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 07:26 • 2 min
Boxeri na OH v Riu bez ochrany hlavy

LAUSANNE - Helmy v mužskom olympijskom boxerskom turnaji sa po viac než 30 rokoch stanú minulosťou. Amatérska Medzinárodná boxerská asociácia (AIBA) zrušila ochranu hlavy pred troma rokmi a implementácia nového pravidla pre Rio de Janeiro 2016 bola len formalitou. Exekutíva Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v utorok potvrdila, že nebude zasahovať do rozhodnutí AIBA.

slovakia

left justify in out

Podľa prezidenta AIBA Čch'-kchuo Wua sa síce zvýši počet tržných rán, ale zníži sa výskyt otrasov mozgu. "AIBA poskytla medicínske a technické údaje, čo to dokazujú. V ostatných troch rokoch urobila dostatok výskumu," povedal hovorca MOV Mark Adams. Ženy budú prilby používať naďalej. Muži ich nosili na každých olympijských hrách od Los Angeles 1984, nie však na majstrovstvách sveta 2013.

 

MOV nediskutoval o Wuovom návrhu pozmeniť kvalifikačnú štruktúru a umožniť štart pod piatimi kruhmi aj profesionálnym bojovníkom. Hlasovať sa o tom bude na mimoriadnom májovom mítingu AIBA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies