AKTUALIZÁCIA: Premiér aj prezidentka vyjadrili pozostalým tragédie vo Vrútkach úprimnú sústrasť

NETKY.SK • 11 Jún 2020, 20:10 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Premiér aj prezidentka vyjadrili pozostalým tragédie vo Vrútkach úprimnú sústrasť

VRÚTKY – Policajti zastrelili muža, ktorý mal napadnúť pracovníkov základnej školy vo Vrútkach.

slovakia

left justify in out

Muž po zásahu polície zomrel. Na miesto smeruje posttraumatický tím aj policajný prezident Milan Lučanský. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Podľa aktualizovaných informácií polície mala po útokoch zahynúť jedna dospelá osoba.

 

Zraneniam podľahli 2 ľudia

Pri incidente na základnej škole vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia. Päť osôb je zranených, sú medzi nim aj deti. Uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

 

Hovorca policajného prezídia Michal Slivka potvrdil, že policajti zastrelili muža, ktorý mal napadnúť pracovníkov základnej školy. Muž po zásahu polície zomrel. "Útočníkom bol 22-ročný Martinčan," napísali policajti na sociálnej sieti.

 

Reakciu politikov na situáciu vo Vrútkach nájdete v článku "Politici vyjadrujú úprimnú sústrasť rodinám obetí vo Vrútkach"

 

 

Premiér vyjadril pozostalým tragédie vo Vrútkach úprimnú sústrasť 

Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) vyjadril pozostalým tragédie vo Vrútkach úprimnú sústrasť. Uviedol to vo štvrtok na stretnutí Vyšehradskej štvorky v českých Ledniciach.

 

"Blázni medzi nami žijú a takýmto situáciám nedokážeme zabrániť, ale minister vnútra letí na miesto činu a pevne verím, že potom nás bude informovať podrobnejšie," dodal Matovič.

 

Premiér podvečer na sociálnej sieti vyjadril úctu učiteľovi matematiky a chémie Jaroslavovi Budzovi, ktorý podľa neho "obetoval vlastný život, aby zachránil životy detí a učiteľov".

 

Označil ho za hrdinu. Matovič preto navrhne prezidentke SR Zuzane Čaputovej udeliť učiteľovi štátne vyznamenanie in memoriam.

 

Pri incidente na škole vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia. Viacero osôb je zranených, sú medzi nimi aj deti.

 

Prezidentka súciti

Prezidentka SR Zuzana Čaputová cíti obrovský smútok a žiaľ nad tragédiou, ktorá sa odohrala na Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika vo Vrútkach. Uviedla to na sociálnej sieti.

 

Napísala tiež, že telefonovala s ministrom vnútra Romanom Mikulcom (OĽaNO), ktorý ju podľa jej slov informoval, že situácia je pod kontrolou.

 

"Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine obete útoku a podporu všetkým zraneným deťom, učiteľkám a policajtom. Nerozumiem a nepoznám pozadie tohto šialeného útoku," uviedla na sociálnej sieti.

 

Hlava štátu vyjadrila podporu všetkým učiteľkám, učiteľom, policajtom, deťom a ich rodičom, ktorí zažili ťažké chvíle strachu.

 

"Myslím na vás. Nech je v tejto chvíli naša solidarita s vami aj prejavom odmietnutia násilia v akejkoľvek podobe," dodala.

 

Po incidente na škole vo Vrútkach eviduje Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR dve obete a päť zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies