Bottasov agent údajne rokuje s Red Bullom

NETKY.SK • 25 Máj 2020, 19:41 • 2 min
Bottasov agent údajne rokuje s Red Bullom

Čo sa to v tom paddocku F1 deje? Len pred niekoľkými dňami sa zdali špekulácie o príchode Vettela do Mercedesu viac ako nemožné, a zrazu sa tu objaví správa o súčasnom Hamiltonovom kolegovi z tejto stajne, že si hľadá nové angažmá.

slovakia

left justify in out

Kde skončí Vettel?

Pokiaľ by toto bola pravda, štartové pole by sa od budúcej sezóny zmenilo takmer na nepoznanie. Prvé tri najlepšie stajne by menili zloženie svojich pilotov. Pri jednej je to už isté. Ferrari sa nedohodlo s Vettelom na novej zmluve a podpísalo Sainza Jr. z McLarenu. Štvornásobný majster sveta však stále patrí medzi top jazdcov v štartovacom poli. Pre každý jeden tím by bol prínosom, no zatiaľ nemá potvrdené miesto ani v jednom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sebastian Vettel (@vettelofficial),

 

Bottas a Mercedes

Začalo sa však hovoriť práve o Mercedese, o tíme, ktorý je od sezóny 2014 neporaziteľný. Po náhlom odchode Nica Rosberga po jeho zisku majstrovského titulu v roku 2016, zaujal jeho miesto vedľa Hamiltona fínsky jazdec z akadémie Mercedesu, jazdiaci vtedy ešte za Williams, Valtteri Bottas. Za dvojročné pôsobenie v Mercedese sa ukázal ako skvelá opora a dvojka tímu po Hamiltonovi, ktorý vlani získal už svoj šiesty titul, od príchodu Bottasa každú sezónu.

 

Náhrada? 

Lenže keď sa Hamiltonovi v pretekoch niečo nepodarí, alebo sa ozve porucha na jeho monposte, za posledné roky veľmi ojedinelý prípad ale stalo sa, tak Bottas má práve vtedy ťahať Mercedes za víťazstvom v pretekoch. Viackrát sa však ukázalo, že nie je na tej istej úrovni. Presne preto sa špekuluje, že by jeho miesto v tíme mohol nahradiť, teraz už voľný Vettel.

 

img

 

Je to Nemec a podpísal by sa nemeckej stajni, čo by bol obdobný prípad Michaela Schumachera, ktorý svoju kariéru ukončil práve v Mercedese. Keby sa tak naozaj stalo, na odstrel z Mercedesu by bol práve Bottas.

 

Ferrari už určite nie 

Jeho agent Didier Coton však berie do úvahy všetky možné scenáre, a preto sa vyjadril, že stajňu Red Bull berie ako alternatívu pre sezónu 2021. Z top stajní je to jediná voľba, keďže vo Ferrari je mladé nové duo Leclerc, ktorý prišiel len vlani, a novopečený Španiel Sainz Jr.

 

img

 

Čo na to vedenie Mercedesu? 

Šěf Mercedesu Toto Wolf však nechce hovoriť o zložení svojich jazdcov do konca aktuálnej sezóny (jej začiatok je vplyvom koronavírusu naplánovaný až na leto). Podľa F1-Insider dokonca Bottas komunikoval aj s Renaultom, kde je ešte stále voľné miesto po odídencovi Ricciardovi, ktorý nahradil Sainza Jr. v McLarene. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Toto Wolff Faces (@totowolfffaces),

 

Možný scenár pre Red Bull 

Jednotokou v Red Bulle je bez pochýb Holanďan Max Verstappen. Jeho kolega Albon však prišiel len pred sezónou 2019 ako člen akadémie Red Bullu z Torro Roso (teraz už Alpha Tauri). V priebehu sezóny si vymenil miesto s Pierrom Gaslym. Ale opäť naspäť k Bottasovi. Ten nemusí byť rýchlejší ako Max, to by si v stajni ani nepriali, ale mohol by sa vyrovnať jeho tempu. Pracoval by ako stabilná dvojka, podobne ako v Mercedese pri Hamiltonovi. Max Verstappen by sa mohol popri skúsenom kolegovi získať vytúžený titul majstra sveta.

 

img

 

Hrozba aj z inej strany 

Okrem toho je Bottasove miesto v Mercedese ohrozené nielen kvôli možnému príchodu Vettela, ale rožky vystrkuje aj šampión GP2 2018 George Russell. Tento britský jazdec jazdí momentálne za Williams, no patrí podobne ako svojho času Bottas, do akadémie Mercedesu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies