V prístave na severe Nórska sa vznietila ruská loď s čpavkom a motorovým olejom

NETKY.SK • 26 September 2019, 13:1 • 2 min
V prístave na severe Nórska sa vznietila ruská loď s čpavkom a motorovým olejom

HELSINKI - Úrady na severe Nórska evakuovali vo štvrtok okolie prístavu Breivika v regióne Tromsö pre hrozbu výbuchu po vznietení ruskej lode, v ktorej sa nachádzajú nádrže s čpavkom a približne 200.000 litrami motorového oleja. Tlačová agentúra AP to uviedla s odvolaním sa na správy nórskych médií.

slovakia

left justify in out

Požiar na palube ruského trawlera Buchta Najezdnik podľa verejnoprávnej stanice NRK vypukol ešte v stredu. Podľa vyjadrenia šéfa regionálnych hasičských a záchranných zložiek Öysteina Solstada pre noviny VG sa predpokladá, že po otvorení ventilov veľká časť čpavku unikla, zasahujúce jednotky však i napriek tomu nádrž sústavne ochladzujú.

 

Miestna polícia zase uviedla, že veľká časť prítomného oleja pravdepodobne zhorela počas noci, hoci istý objem vytiekol do mora.

 

 

V súvislosti s požiarom neboli hlásené nijaké obete. V správe VG sa uvádza, že posádka lode mala 29 členov. Podľa údajov NRK v okolí prístavu evakuovali takmer 100 osôb.

 

Zábery z miesta udalosti ukazujú, že loď bola vo štvrtok predpoludním silno naklonená a zahalená hustým dymom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona