Florida vyhrala prvý duel na ľade Toronta 4:2, hráč Matthew Tkachuk zaznamenal 3 asistencie

NETKY.SK • 3 Máj 2023, 09:40 • 2 min
Florida vyhrala prvý duel na ľade Toronta 4:2, hráč Matthew Tkachuk zaznamenal 3 asistencie

NEW YORK - Hokejisti Floridy v prvom semifinále Východnej konferencie vyhrali na ľade Toronta 4:2. Prvý duel semifinále Západnej konferencie medzi Dallasom a Seattlom skončil nerozhodne 4:4.

slovakia

left justify in out

Hokejisti Floridy vstúpili úspešne do série 2. kola play off NHL. V prvom semifinále Východnej konferencie vyhrali na ľade Toronta 4:2, keď si tri asistencie pripísal Matthew Tkachuk.

 

Stav prvého duelu semifinále Západnej konferencie medzi Dallasom a Seattlom bol po tretej tretine nerozhodný 4:4, keď všetky štyri góly domácich zaznamenal Joe Pavelski.

 

Florida si vo vyraďovačke pripísala štvrtý triumf za sebou, tromi predchádzajúcimi otočila sériu prvého kola proti najlepšiemu tímu základnej časti Bostonu. Brankár Sergej Bobrovskij mal v Toronte 34 úspešných zákrokov, Sam Bennett dal gól a pri ďalšom asistoval. Panthers viedli už 2:0, no domáci ešte dokázali manko zmazať. Najskôr dal svoj premiérový gól v NHL Matthew Knies, ktorého rodičia pochádzajú zo Slovenska, a na 2:2 vyrovnal Michael Bunting. Na konci druhej časti však dostal Carter Verhaeghe hostí opäť do náskoku a víťazstvo Floridy spečatil v tretej perióde Brandon Montour. Verhaeghe si pripísal víťazný gól v druhom zápase za sebou a s 11 zásahmi je už najlepší strelec v play off v histórii Panthers, keď prekonal Raya Shepparda a Davea Lowryho. Štvrtým víťazstvom za sebou v play off zasa Bobrovskij vyrovnal klubový rekord Johna Vanbiesbroucka z roku 1996.

 

NHL - 2. kolo play off semifinále Východnej konferencie - 1. zápas: Toronto - Florida 2:4 /stav série: 0:1/ semifinále Západnej konferencie - 1. zápas: Dallas - Seattle 4:4 v predĺžení /stav série: x:x/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies