Bostonská kandidatúra na OH 2024 prechádza skúškou

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 10:23 • 2 min
Bostonská kandidatúra na OH 2024 prechádza skúškou

BOSTON - Pozícia Bostonu ako amerického kandidáta na usporiadanie olympijských hier 2024 je otrasená.

slovakia

left justify in out

Už dlho ju podkopáva odpor miestnych aktivistov a nie celkom priaznivo naklonená verejná mienka, ale tentoraz zazneli pochybnosti po prvý raz aj priamo z Olympijského výboru USA (USOC). Členka rady USOC Angela Ruggierová, bývalá reprezentantka v ľadovom hokeji a olympijská víťazka z Nagana 1998, pripomenula, že Boston stále nie je oficiálnym kandidátom na OH 2024. USOC vraj ešte môže zvážiť, či je mesto najlepšou voľbou. Čas má do 15. septembra, keď je treba podať prihlášku.


USOC vybral Boston v januári spomedzi štyroch národných uchádzačov. Jeho konukrentmi boli Los Angeles, San Francisco a Washington. V Európe sa zatiaľ formuje silné pole súperov: do boja sa chystajú Hamburg, Rím, Paríž či Budapešť. O usporiadateľovi OH 2024 sa rozhodne v roku 2017 v peruánskej Lime.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies