Borguľa: Nesrovnal nediskutuje o rozpočte

NETKY.SK • 20 Február 2015, 18:17 • 2 min
Borguľa: Nesrovnal nediskutuje o rozpočte

BRATISLAVA - Poslancovi bratislavského mestského zastupiteľstva a predsedovi Klubu pre Bratislavu Martinovi Borguľovi sa nepáči, že primátor Ivo Nesrovnal s poslancami nevedie dialóg a nerešpektuje ich priority pri tvorbe rozpočtu mesta.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Klubu pre Bratislavu Lenka Bartová, Borguľovi sa nepáčia ani ďalšie Nesrovnalove vyjadrenia, ktoré sa týkajú finančnej situácie Bratislavy.

 

„Pán primátor si v rozpočte zadefinoval vlastné priority vo výške 700 000 eur, ale na priority poslancov neberie ohľad. Myslím si, že týmto krokom chce len zalepiť oči verejnosti, aby odvrátil jej pozornosť od vážnych problémov, na ktoré nemá riešenie, hoci ich vo svojej predvolebnej kampani sľuboval. Mám na mysli problém hlavnej stanice alebo Starého mosta a Štúrovej ulice,“ povedal.

 

Borguľa upozorňuje, že Nesrovnal bol predsedom finančnej komisie mesta v predchádzajúcom volebnom období a tak musí poznať finančnú situáciu. "To, v akej je dnes Bratislava finančnej kondícii, je výsledkom aj jeho pôsobenia a jeho rozhodnutí v zastupiteľstve. Chcel by som zdôrazniť, že pán Nesrovnal hlasoval za všetky rozpočty predkladané predchádzajúcim vedením mesta,“ uviedol Borguľa. Vyzval pritom Nesrovnala, aby o rozpočte začal diskutovať. 

 

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal na dnešnom brífingu povedal, že Bratislava je zadlžená, má množstvo neuhradených faktúr a hrozí jej kolaps. Nesrovnal tiež uviedol, že od nástupu do úradu rieši problémy po predchádzajúcom vedení a našiel nedopracovaný návrh rozpočtu s deficitom 22 miliónov eur. Predchádzajúce vedenie odovzdalo mesto a na rozpočet naviazané podniky a organizácie s dlhom 212 miliónov eur, z čoho 202 miliónov je dlh mesta a mestských podnikov a 10 miliónov sú neuhradené faktúry po lehote splatnosti. Pre zlé hospodárenie mesta v minulosti je podľa Nesrovnala viac ako nevyhnutné, aby Bratislava začala šetriť. „Šetriť začíname od seba, primátor ani viceprimátori nedostanú pridané na plate, poslanci majú nárok na odmeny, ale vyzývam ich, aby si ich vzhľadom k finančnej situácii mesta nevyplatili. V návrhu rozpočtu sme však znížili výdavky na propagáciu mesta a marketing. Všetky organizácie dostali financie na svoje fungovanie, hoci predpokladám, že žiadna nebude spokojná. Šetriť však musíme všetci, ak nechceme dostať mesto do nútenej správy,“ povedal Nesrovnal na brífingu. Pripomenul, že úsporné opatrenia sa nebudú týkať školstva, dbať chce aj na zeleň a čistotu mesta. Zvýšiť chce príspevky na mestský mobiliár, obnovu lavičiek a odpadkových košov. Podľa primátora mesto nebude šetriť ani na kultúre, športe či v sociálnej oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies