Bono vzdal poctu Nelsonovi Mandelovi

NETKY.SK • 6 December 2013, 15:15 • 2 min
Bono vzdal poctu Nelsonovi Mandelovi

LONDÝN - Líder írskej kapely U2 Bono vzdal poctu zosnulému juhoafrickému exprezidentovi Nelsonovi Mandelovi. Urobil tak prostredníctvom eseje, ktorú uverejnili v americkom týždenníku Time. Článok nazval The Man Who Could Not Cry (v preklade Muž, ktorý nedokázal plakať, pozn.).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ako aktivista robím to, čo mi hovoril Nelson Mandela, už odkedy som bol tínedžerom. Jeho pôsobivé vystupovanie má na nás vplyv už od roku 1979, keď sa U2 po prvý raz zapojili do boja proti apartheidu. Za tie roky sme sa spriatelili. Takisto ako všetkých ostatných, aj mňa fascinovalo, ako múdro dokázal konať ako vodca Južnej Afriky," uviedol 53-ročný spevák, ktorého v rokoch 2003 a 2005 nominovali na Nobelovu cenu za mier a v roku 2008 mu laureáti tejto ceny udelili titul Man of Peace. 

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, pričom podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov albumov. Na konte majú dvanásť štúdioviek a hity ako Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo, či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Nahrali tiež skladby Breath a Ordinary Love, ktoré napísali pre snímku Mandela: Long Walk to Freedom. Životopisný film o Nelsonovi Mandelovi mal premiéru tento rok na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies